Vänersborgs Rehabteam
Vi hjälper dig till en friskare vardag

Välkommen till

VÄNERSBORGS REHABTEAM

 

Vi hjälper dig till en friskare vardag

Vänersborgs rehabteam är ett privat rehabföretag som ingår i vårdval rehab. Det betyder att du kan komma till oss oavsett var i landet du bor. Du behöver ingen remiss och frikort gäller. Innan du når summan på ditt frikort som ger gratis vård kostar besök på mottagningen 100 kr, hembesök 200 kr och gruppbesök 50 kr.

Vi erbjuder Arbetsterapi och Fysioterapi med bl.a. det senaste inom elektroterapi (stötvåg och medicinsk laser), TENS, träning i vårt gym med individuellt träningsprogram, MMR1 (multimodal rehabilitering) / smärtrehabilitering, akupunktur, stresshantering, mediyoga, bedömning/utprovning av hjälpmedel samt ortoser, skoinlägg, avgipsningar efter t.ex. distal radiusfraktur, handträning, paraffinbad, information om kol, vardagsbalans, energibesparande arbetsåtgärder, artros.

Våra besök sker både individuellt och i grupp och vi har ofta team med AT/FT och patienten där vi gör en rehabplan med åtgärder som vi följer upp. Detta för att patienten ska få bästa möjliga vård och resultat.

Läs mer om oss här.

Lokal gym.jpg
Reception editerad.jpg
 

Kontakt och Boka tid

info@vanersborgsrehabteam.se
0521 - 100 11

➤ Hitta hit

 

Tenggrenstorpsvägen 15 A
462 56 Vänersborg

Öppet mån-tor 8-17, fre 8-16

Hur vi kan hjälpa dig


fysioterapi/ARBETSTERAPI

Fysioterapeuter arbetar med bedömning/behandling av funktionsnedsättningar och smärttillstånd i rörelseapparaten och stödjeorgan.
Arbetsterapeuter arbetar med bedömning/behandling av aktivitetsnedsättningar, kognitiva bedömningar och handåkommor.

Läs mer här


Akupunktur

Akupunktur används som behandlingsmetod mot smärta. Vid akupunktur sticks tunna, sterila engångsnålar in i särskilda akupunkturpunkter belägna i muskulatur, senor eller bindväv. Genom detta börjar hjärnan producera olika ämnen (endorfiner) som bidrar till minskad smärta.

Läs mer här


MMR1

För dig med långvarig smärta där smärtan och dess konsekvenser är av sådan dignitet att de i hög grad påverkar ditt dagliga liv.
Vi bedriver en omfattande smärtrehabilitering tillsammans med Nordstans Vårdcentral i Vänersborg, Lextorp Vårdcentral i Trollhättan och Praktikertjänst Närsjukhus i Bäckefors.

Läs mer här


hembesök/bostadsanpassning

Hembesök utförs av både arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi ser över din bostad och ditt behov av hjälpmedel. Vi gör bedömningar i hemmet som t.ex. ADL-bedömning, köksbedömning, demensutredning och hjälper till med intyg och ansökan om bostadsanpassning.

Läs mer här


mediyoga

Många lider av stress, smärta, spända muskler och har svårt att slappna av. Mediyogapassen har en tydlig struktur och innehåll, samt anpassas efter varje individ så alla kan delta. De innehåller bl.a. djupandning, enkla övningar, vila och meditation. Andningen är den röda tråden genom hela passet och att vara här och nu.

Läs mer här


hjälpmedel/ortoser/skoinlägg

Vi har ett hjälpmedelsförråd som hjälpmedelscentralen lånar ut, ortoser får vi från OTA (ortopedtekniska). Det finns ett regelverk om vad vi får förskriva samt hur mycket. Vissa hjälpmedel kräver särskild prövning av hjälpmedelsansvarig.
Vi ordnar även skräddarsydda ortopediska skoinlägg.

Läs mer här